top of page
image.jpg
lymfedrainage-oedeemtherapie.jpg
lymfen.jfif
lymfedrainage-01.jpg

Lymfedrainage

Wat doet een lymfedrainage?

Manuele lymfedrainage betekent letterlijk: “Manueel = met de handen” en “Drainage = draineren/afvoeren” van overtollig vocht. Door manuele lymfedrainage kunnen de beschadigde of inactieve lymfebanen in uw lichaam weer geactiveerd worden waardoor hun functie kan herstellen.

Is lymfedrainage gezond?

Je hebt een lymfedrainage massage niet *nodig* als je gezond bent, maar het kan ook zeker geen kwaad. Een lymfedrainage massage is een fijne behandeling als je op zoek bent naar ontspanning, lekkerder in je vel zitten en jezelf een stukje fitter en gezonder voelen.

Hoe verloopt lymfedrainage?

Lymfedrainage is een zachte en rustgevende massagetechniek, waarbij de stroomrichting van het lymfevocht wordt gevolgd. Vaak start de huidtherapeut met een stimulatie van de lymfeklieren in de hals, oksels en liezen. Daarna zal het aangedane gebied behandeld worden. De massage heeft een drukfase en een drukloze fase. Manuele lymfedrainage is een techniek waarbij de therapeut probeert door een zachte pompende beweging de vocht opname door de lymfevaten te stimuleren en het functioneren van de goede vaten te bevorderen.

Beweging en ademhalingsoefeningen.

De therapeut leert U specifieke bewegings- en ademhalingsoefeningen aan die de afvoer van lymfevocht bevorderen.

Voldoende bewegen is dus belangrijk, maar let wel op voor overbelasting.

Duur : 60 min 70 eur

bottom of page